Pages


HUBUNGI KAMI

Whatsapp atau iMessage kami di

+44 7440 359598 (Lin)

+44 7475638652 (Fikri)


NOTE :

CHECK IN : 12.00 PM (NOON)

CHECK OUT : 2.00 PM

Saturday, February 22, 2014

Cerita Ibu dan Mesin Jahit 3

Assalamualaikum...

Cerita ibu..
Kali ni nak share pasal manik.. bakat yang jauh terpendam..aii nak sebut bakat pun cam tak layak kalau korang tahu cam mana cara pembikinan! ha ha ha ha



Baju 1 : Crumble
ok,masa jahit ni, crumble tengah tip top, kalau org lain,siap lakar dulu,susun manik dulu..ida tak, aci jahitttt je... mula2 letak straight..agak2 yang atas kosong, pi tambah lagi,siapkan keliling... ok, cam tak balance tambah lak belah bawah!.. siap keliling, aii tak puas hati..cam kasar je tak de yang kecik2..tambah lagi... tak puas hati lagi... tambah lak manik2 tabur tu...siap! 

ha ha ha..nampak? betapa tak tersusun nya keje tangan ida..(jangan tiru aksi ini!!) 


Baju 2 : Bunga sequin.
ha ha ha gelak dulu.. ni pun lawak ,sebabnya buat bunga dulu ,pastu baru pikir cam mana la nak buat corak ni..puncanya berkenan ngan bunga sequin tu.. pun jgn ditanya cam mana ida buat, ida aci jahit je... tak plan jugak! ha ha ha..rosak baju adik2 ku.. 

Tapi seronok tgk sahabat2 lain jahit manik. sebab yang paling utama nak siapkan jahitan manik ni bukan kreatif tapi SABAR!! yup! memerlukan tahap kesabaran yang sangat tinggi! sebab tu sepasang leh cecah ratusan ringgit! masyukkkkk! 

baju2 ni dah siap lama dah...baru share sebab baru start 'berblog' ni.. ok,skrg projek terbaru ida tengah siapkan 'Baju Kurung Moden Lycra' , nnt ida share lagi okeh! 
Best sebenarnya pakai baju dari kain lycra,sebab kainnya jatuh dan berat dan yang paling penting tak yah iron! wakakaka !!! 

Ok tambahan,kat sini ida bg link ke blog hebat yang buat tutorial jahit crumble ni, sangat tersusun dan cantik..so sape2 nak belajar leh la ke blog di Ena ya.. 

Blog Ena's Stories 
Klik >> tutorial jahit manik crumble   


p/s: Sambil menjahit tu leh amik suplemen shaklee..keh keh keh.. hubungi ida utk sebarang pertanyaan, dan pastinya harga super duper sentap utk customer ida. :-)

Your trusted distributor,

Ibu bijak,keluarga sihat'




3 comments:

  1. comeinyooo...jual baju raya x..ingt nk beli nk pos ko gewe..ehem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ececece!..kena 'pos' ke thiqi? kak ida tok jual la..jahit suko2 jah... :-)

      Delete