Pages


HUBUNGI KAMI

Whatsapp atau iMessage kami di

+44 7440 359598 (Lin)

+44 7475638652 (Fikri)


NOTE :

CHECK IN : 12.00 PM (NOON)

CHECK OUT : 2.00 PM

Thursday, March 13, 2014

Q & A MENGENAI SET MENYUSU SHAKLEE.

Cerita ibu..


Sebelum ibu2 mengambil sebarang suplemen terutama utk penyusuan, meh baca ni dulu.
Antara  soalan2 yang biasa ida terima,ibu2 leh baca dan hadamkan bagaimana sebenarnya suplemen bertindak dalam tubuh ibu.. 

1- PENTINGKAN PENGAMBILAN SUPLEMEN BAGI IBU MENYUSU?? 
PENTING!! ibu2 yg mengambil suplemen lebih cergas ,bertenaga, ceria dan seronok melalui proses penyusuan berbanding ibu menyusu yg tidak mengambil suplemen.



Ramai ibu menyusu berjaya menyusukan baby sehingga 2 tahun tanpa suplemen TAPI kita taknaklah nnt keadaan fizikal kita merosot,rapuh tulang, kulit kusam , nampak tua dari umur, tak bermaya, lesu dsb.
- Penting utk ibu2 tahu walaupun namanya Set Penyusuan tapi TUJUAN UTAMAnya adalah utk MENYIAPKAN TUBUH IBU DENGAN ZAT2 & NUTRISI PENTING bg memastikan tubuh ibu menyusu sentiasa sihat,bertenaga,cergas & bersemangat.
- Bila tubuh ibu dah sihat dan bertenaga,insyaAllah,susu dapat dihasilkan dengan lancar.

- 2 dalam 1, ibu sihat,bertenaga,anak dapat susu yg berkualiti.


2- KALAU SAYA AMBIL SET 3M,CONFIRM EH SUSU SAYA AKAN MERIAH??
TIDAK! pengambilan suplemen bukanlah satu cara utk memperbanyakkan susu ibu tetapi pengambilan vitamin adalah untuk memastikan tubuh ibu sentiasa sihat,cergas,bersemangat dan bertenaga. Secara langsung tubuh ibu dapat menghasilkan susu dengan lancar. 2 dalam 1, ibu dan anak2 dapat manfaat. 

3- BUDGET SAYA TERHAD,MACAM MANA??
TAKDE MASALAH, ibu boleh mulakan dengan milk booster dahulu...
Milk booster adalah ESP dan Alfalfa. bila dah serasi boleh add on yang lain ataupun pm ida utk cadangan terbaik based on ur budget! 


4- APA YANG PERLU SAYA BUAT LEPAS AMIK SET 3M??
Tahniah,kerana anda telah membuat pilihan bijak.
1- Pastikan anda mengambil suplemen dengan konsisten.
2- Minum air kosong sekurang-kurangnya 2/3 liter sehari...sikit2 tapi kerap.
3- Kerapkan menyusu/mengepam . Semakin kerap payudara dikosongkan,semakin banyak susu baru dihasilkan. 
4- Berdoa dan terus berdoa! 



5- SAYA DAH AMIK SET 3M TAPI SUSU SAYA TETAP SAMA...
Tanya diri anda sendiri :-
PERTAMA : adakah anda mengambil suplemen SECARA KONSISTEN?
KEDUA : Pengambilan air kosong anda cukup tak 2/3 liter sehari?
KETIGA : Adakah anda kerap pam susu anda/menyusu baby secara direct walaupun ketika susu merundum?


Plz, jangan cepat salahkan suplemen bila hasilnya tidak seperti yang kita harapkan, sebab tu adalah sangat penting utk ibu2 faham apa fungsi suplemen dan macam mana ia bertindak!

Ikut cara2 dan tips ,insyaAllah hasilnya pasti menggembirakan bukan saje ibu tapi bayi anda juga! Aminnn....
 
Pesan ibu : Shaklee adalah suplemen BUKAN ubat, jadi kesan setiap individu adalah berbeza, ada yg seawal 3 hari dah nampak kesan, ada yang 2 minggu,sebulan baru nampak kesan pun ada... sabar ok! ni usaha kita..jadi teruskan dan bertawakal, insyaAllah tiada yang mustahil jika kita yakin. 

Sebarang pertanyaan lain/perlukan konsultasi percuma boleh pm terus ida ya..




Your trusted distributor,
Ibu bijak,keluarga sihat'
IDA | SID :906347 | 013-9271770



2 comments: