Wednesday, October 15, 2014

Ibu dan Mesin Jahit 4

Cerita ibu..

Sequin oh Sequin
Tetiba meletops kebabom pasal sequin. Dari jubah, baju kurung moden, shawl, tudung bawal sampailaaa ke inner tudung! perrghhh dia punya pengaruh! 

Ida pun terpengaruh jugak! miahahahaha..Dapat selai jubah dari zawara... lip lap lip lap raya puasa ritu! keh keh keh... tapi ida punya takdela cutting..amik loose sikit... he he

credit : ZAWARA

Nak dijadikan cerita, teringatkan kain kosong kakak punya,mintak jahitkan baju kurung moden . Ok ,biasa mesti nak bermanik2 dan lace2 kan. So, kesan dari pengaruh sequin dalam kehidupan ni, ida letak la sequin ni, atau dipanggil 'border sequin' .Beli online je.. sampai terus jahit! kih kih...

yang kaler merah darah tu, yang pink tu pun bakal ber'sequin' jugak, cuma kaler dan design pada baju nnt lain sikit! jeng! jeng! jeng! 


Jahit punya jahit,siaplah baju kurung moden, versi loose sikit. moh kita jahit border sequin lak. 

mengerlip tak dia punya sequin??? ha ha ha .. cun sehh..

Akhirnya!!! 


Bagi ida simple but nice! less is more kan? cukup! tak yah nak buh manik2 bagai dah..  he he he

Ok, cukup la tu.sharing pasal jahit baju.. keh keh keh... 



p/s: moga hari anda pembaca blog ida hari ni menyinar dan menyerlah seperti sequin pada baju ni. aminnnn.. 
Senyum


Your trusted distributor,
Ibu bijak,keluarga sihat'
IDA | SID :906347 | 013-9271770





3 comments:

  1. Menarik :D. boleh cuba nanti. hehe

    ReplyDelete
  2. haah dah jadi trend sequin ni. tapi cantik! :D

    ReplyDelete
  3. comey nyo kak ida, pndai jahit bestnyo

    ReplyDelete