Pages

Sunday, February 16, 2014

Cerita Ibu dan Mesin Jahit 2

Cerita ibu..

Kali ni ida nak share tentang....taraaaaa!!!! keh keh keh  'Uniform Majlis Aqiqah Baby Reen'

Dress Princess utk gegirl 

Sekali pikir cam lawak pun ada, tetiba je, lagi seminggu nak Majlis Aqiqah , terlintas nak buat baju anak2 termasuk anak2 sedara sedondon. dah la first time jahit dress, belajar melalui u tube je! keh keh keh..
nasib baik la jadi (jadi la jugak,asal leh pakai) kalau tak mahu meroyan sebab beli kain lycra saje dah 10 meter lebih! wihuuuuuu

Idea asal (jauh panggang dari api! keh keh keh )

First rujuk youtube,bukan cara nak jahit dress kanak2 tapi cara nak jahit peplum,sebab nakkan alunan skirt tu... Alhamdulillah menjadi. 

Ekceli majlis ni dah lama,baby reen pun 4 bulan lebih dah , saje nak share...keh keh keh..

Proses bermula ditemani dengan ESP + Jus mango! 


Disebabkan tak snap proses pembuatan lain,kira kita share yang dah siap lah! ha ha ha ha

Baby Reen yang dirai
WAN AFREENE WAN MUSTAPHA
Masa ni umur  Baby Reen lum genap sebulan pun lagi, Aunty Da nak jugak jahitkan dress walaupun kecik citoet!!  ^_^


Puteri- Puteri pengiring
Kakak Lini, Kakak Dina, Kakak Tia dan Hani (depan) 


p/s : Lagi sebulan Majlis Aqiqah Baby Muhammad pulak.. tgh2 pikir nak jahit dress cam mana pulak utk anak6 ni... emmm..

ada idea,sahabat? :-)


Your trusted distributor,
Ibu bijak,keluarga sihat'
IDA | SID :906347 | 013-9271770


4 comments:

  1. Replies
    1. Tq Ezzah...... kebetulan menjadi...:-D

      Delete
  2. nak upah jahit baju mayra la gini.. ni la gunanya downline pandai jahit.. ngeh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. yakkk!!! ngan upline upah mahal! ha ha ha ha, tok amik upah jahit pun mija.. bukan pandai sangat,buat2 pandai.. :-D

      Delete