Monday, February 10, 2014

Cerita Ibu dan Mesin Jahit 1


Assalamualaikum...

Cerita ibu...
kali ni nak share tentang satu lagi minat ida..he he tapi betul la kata orang,menjahit ni memang betul2 kena ada mood..ha ha ha masalah betul! time mood takde berkurun la gamaknya mesin tu senyap..


Tapi yang seronok, akhirnya dapat jugak tapak ruffler utk jahit kedut2 atau pleated ni.. sangat jimatkan masa utk jahit langsir terutamanya... nak tahu cam mana ngupenya? tarraaaa!!!! 


Disebabkan belajar guna melalui youtube je, 4 jarum patah dengan jayanya! keh keh keh keh... tapi skrg dah ok! alhamdulillah.... 
Kalau dulu, kena tanda dulu seinci2,then jahit dulu pleatednya..baru cantum ...hu hu kadang2 sehari je dok buat tu saje.... 

Ok,ni cth langsir sekolah adik ida yg berjaya disiapkan,simple tapi sweet! keh keh keh



ni, telekung solat utk anak2 sedara tersayang yang menggunakan kaedah 'manual' he he he 


Telekung yang dah siap
model : Hani, Sya dan Kakak Lini ...love u three 



Seronok tgk anak2 comel je pakai telekung! Bangga aunty da! Moga anak2 jadi anak yang solehah dan berjaya dunia dan akhirat! Aunty Da sayang semua. muah! muah! :-)


Your trusted distributor,
Ibu bijak,keluarga sihat'
IDA | SID :906347 | 013-9271770



8 comments:

  1. Wah minat menjahit ke? Kagum dengan semangat awak untuk terus mencuba.
    Saya ni hangat-hangat tahi ayam.

    -wina1979-

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat menjahit cuma kena tunggu mood menjahit tu yang jarang sangat datang! ha ha ha :-D

      Delete
  2. Replies
    1. Tq Thiqi.. jaga diri di tempat org :-)

      Delete
  3. Nak sgt menjahit. tapi tak pandai. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. belajar jom! he he ida banyak belajar online je... rujuk youtube dan blog2 mereka2 yg hebat,tgk contoh he he

      Delete